Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του Οδηγού για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του βιβλίου «Ο κόσμος από την αρχή»

Στοιχεία εκδήλωσης:
30.11.2020 / 15:33
 εκδήλωση για την παρουσίαση του Οδηγού για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του βιβλίου  «Ο κόσμος από την αρχή»

 Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και της UNICEF για την παρουσίαση του Οδηγού για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του βιβλίου «Ο κόσμος από την αρχή», που απευθύνεται σε έφηβες/εφήβους με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους αναφορικά με την έμφυλη βία.

 

Το βιβλίο είναι μια τετράγλωσση έκδοση που προέκυψε από τη συνεργασία του ΚΕΘΙ με τη UNICEF. Αφετηρία του είναι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και μέσα από τα κείμενα της Ελένης Κατσαμά παρουσιάζονται οι ιστορίες τριών κοριτσιών που βρέθηκαν αντιμέτωπες με την έμφυλη βία. 

Με στόχο την εισαγωγή του βιβλίου στα σχολεία,  εκδόθηκε Οδηγός ο οποίος απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε όσες και όσους πραγματοποιούν δραστηριότητες με έφηβες και εφήβους, στο πλαίσιο δράσεων μη τυπικής εκπαίδευσης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο, ο Οδηγός για την Εκπαιδευτική του Αξιοποίηση, ενώ προβλήθηκαν και βίντεο για την ευαισθητοποίηση των εφήβων, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι:

-Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων


-Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

-Θεοδοσία Τάνταρου-Κρίγγου, Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)

-Ασπασία Πλακαντωνάκη, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της UNICEF

Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφέας, Ελένη Κατσαμά, και για τον Οδηγό οι συγγραφείς του, Κατερίνα Σαρρή και Κωνσταντίνος Μπίκος. 

Με αφορμή την εκδήλωση, η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Θεοδοσία Τάνταρου-Κρίγγου, δήλωσε:

Είναι μείζονος σημασίας η προώθηση της ισότητας των φύλων στο πεδίο της εκπαίδευσης.  Όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το βιβλίο και να προβληματιστούν επί αυτού. Ο Οδηγός θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών, καθώς με τη βοήθειά του θα εξασφαλίσουν την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ οι ίδιοι θα μπορέσουν να προσεγγίσουν καλύτερα το ζήτημα της έμφυλης βίας στην τάξη.