Εκδήλωση προς τιμήν των Αφγανών Γυναικών

Τη  Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 η Βουλή των Ελλήνων διοργάνωσε προς τιμήν των μέχρι πρότινος επιφανών πολιτικών και δικαστικών γυναικών του Αφγανιστάν , επίσημη τελετή .

Η Shagufa Noorzai , η νεότερη από τις Αφγανές, μέσα απ’ τη φράση της «I dont want a silent future for my country», μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στην πατρίδα της τον τελευταίο καιρό σχετικά με την καταπόντιση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, τις υποδέχτηκε εγκάρδια και τις διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση των  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ακολούθησε ξενάγηση των επισκεπτριών στην έκθεση της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά», όπου θαύμασαν σπάνια εκθέματα της ελληνικής Ιστορίας και εν συνεχεία, συνοδευόμενες από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα ,συναντήθηκαν με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) συμμετείχε στην εκδήλωση εκπροσωπούμενο από την Αντιπρόεδρο, Αθανασία Ξεπαπαδάκου και την  Έλενα Συρμαλή, μέλος του Δ.Σ του φορέα.

Τέλος, στην τελετή παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Άννα Καραμανλή, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου, η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου και η Βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

 

 

 

 

 

Επισυναπτόμενα αρχεία