"ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ 2021-2025"

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 παρουσιάστηκε σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Εξοχότατη Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Υπουργός και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και Μαρία Συρεγγέλα αντίστοιχα, σημείωσαν  την αναγκαιότητα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από βία, διακρίσεις και στερεότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα καταρτίζει, χρηματοδοτεί και υλοποιεί ένα οριζόντιο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια αλλά και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Τέλος, η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια σε Θέματα Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καίρια συμβολή του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας και την ευρεία δραστηριότητά του για την επίτευξη της Ισότητας των Φύλων.