Οι εκδόσεις του ΚΕΘΙ ταξιδεύουν στην Κύπρο

   Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοινώνεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής των 250 αντιτύπων της έκδοσης «Ο κόσμος από την αρχή» στην Κύπρο. Τα βιβλία συνοδεύονται από ισάριθμα αντίγραφα της ειδικής έκδοσης «Οδηγός για την εκπαιδευτική αξιοποίηση του βιβλίου “Ο κόσμος από την αρχή”» σε ηλεκτρονική μορφή.

   Μετά την επιτυχή προώθηση του βιβλίου και του οδηγού προς όλες τις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την ελληνική επικράτεια, πλέον και οι μαθητές και οι μαθήτριες των μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεγαλονήσου, έχουν τη δυνατότητα να προβληματιστούν σχετικά με τα ζητήματα της ισότητας των φύλων και της εξάλειψης της έμφυλης βίας, των διακρίσεων και των στερεοτύπων, μέσα από τις ιστορίες τριών κοριτσιών, που αποτυπώνονται σε τέσσερις γλώσσες.

   Τις δυο εκδόσεις επιμελήθηκαν από κοινού το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και η UNICEF Greece, ενώ έχουν λάβει την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Η συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξελίχθηκε άψογα. Υπό το πρίσμα του κοινού μας σκοπού, της ενημέρωσης και κυρίως της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών σε θέματα της έμφυλης βίας, φιλοδοξούμε σε μια μελλοντική εξίσου εποικοδομητική σύμπραξη.

Δείτε τις εκδόσεις

https://www.kethi.gr/ekdoseis/o-kosmos-apo-tin-arhi

https://www.kethi.gr/ekdoseis/odigos-gia-tin-ekpaideytiki-axiopoiisi-toy-biblioy-o-kosmos-apo-tin-arhi