Εκδήλωση ΚΕΘΙ «Αντιμετωπίζοντας τη βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας»

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.), διοργανώνει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 16:00 – 19:00, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ακαδημίας 18, είσοδος μέσα στη στοά, 1ος όροφος) εκδήλωση με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τη βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Έργου «Παρεμβάσεις για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης σε φορείς και επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», που υλοποιείται από το ΚΕΘΙ με τη χρηματοδότηση του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (2014-2020).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και ειδικότερα των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Β.Ε.Α.), καθώς και των εργαζομένων σε αυτό, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των παρενοχλητικών συμπεριφορών στα εργασιακά περιβάλλοντα, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

  • Το Έργο του ΚΕΘΙ και τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγε με στόχο τη διερεύνηση των στάσεων και των αναγκών φορέων και επιχειρήσεων για την ουσιαστική εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τη βία και την παρενόχληση στο εργασιακό πλαίσιο.
  • Η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία και το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
  • Η εμπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία.
  • Οι διαστάσεις της ηθικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία.
  • Οι πολιτικές κατά της βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Τα δικαιώματα των θιγομένων και οι δυνατότητες εφαρμογής σε μικρότερα εταιρικά σχήματα.
  • Τo παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, ως προς την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.
  • Οι προκλήσεις ως προς την προστασία όλων στο εργασιακό περιβάλλον.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Επισυναπτόμενα αρχεία