Εκδήλωση ΚΕΘΙ «Αντιμετωπίζοντας τη βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας»

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.), διοργανώνει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 16:00 – 19:00, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ακαδημίας 18, είσοδος μέσα στη στοά, 1ος όροφος) εκδήλωση με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τη βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Έργου «Παρεμβάσεις για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης σε φορείς και επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», που υλοποιείται από το ΚΕΘΙ με τη χρηματοδότηση του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (2014-2020).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και ειδικότερα των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Β.Ε.Α.), καθώς και των εργαζομένων σε αυτό, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των παρενοχλητικών συμπεριφορών στα εργασιακά περιβάλλοντα, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

  • Το Έργο του ΚΕΘΙ και τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγε με στόχο τη διερεύνηση των στάσεων και των αναγκών φορέων και επιχειρήσεων για την ουσιαστική εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τη βία και την παρενόχληση στο εργασιακό πλαίσιο.
  • Η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία και το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
  • Η εμπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία.
  • Οι διαστάσεις της ηθικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία.
  • Οι πολιτικές κατά της βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Τα δικαιώματα των θιγομένων και οι δυνατότητες εφαρμογής σε μικρότερα εταιρικά σχήματα.
  • Τo παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, ως προς την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.
  • Οι προκλήσεις ως προς την προστασία όλων στο εργασιακό περιβάλλον.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Συνεχίστε με τα παρακάτω
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κύριος Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε την Παρασκευή 05/04/2024 επίσκεψη στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΚΕΘΙ για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση
Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι έμφυλες ανισότητες και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής. 47 χρόνια μετά την
Ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κύριος Σπύρος Πρωτοψάλτης και η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), κυρία Αθανασία Ξεπαπαδάκου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, επισφραγίζοντας τη σύμπραξη των δύο φορέων προς ενίσχυση των δράσεων
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) προκηρύσσει Μαθητικό Διαγωνισμό με ΘΕΜΑ: «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ» Απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών
Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο κεντρικό κτήριο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος, κυρία Ξεπαπαδάκου, τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΘΙ και οι εργαζόμενες/οι του φορέα.