Δελτίο Τύπου - Επιμορφωτικό σεμινάριο στην ΚαλαμάταΑθήνα, 16-5-2017

Το Σάββατο 13/05/2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο (Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Μαϊου 2017) Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην Καλαμάτα που οργάνωσε Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Ν.Π.Ι.Δ. του Υπουργείου Εσωτερικών) σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «Elite City Resort». Το επιμορφωτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου, «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα» το οποίο χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Κ.Ε.Θ.Ι.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν αιρετές και υποψήφιες, εκπαιδευτικοί, στελέχη κομμάτων, ελεύθερες επαγγελματίες καθώς και άλλες γυναίκες της τοπικής κοινωνίας. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι θεματικές ενότητες «Φύλο -Κοινωνία -Πολιτική» και «Πολιτική Επικοινωνία» στο θεωρητικό και βιωματικό τους μέρος. Η συμμετοχή των γυναικών ήταν ενεργή, ενώ συζητήθηκαν τα αίτια και οι δυσκολίες που συναντούν οι γυναίκες με συνέπεια τη μειωμένη εκπροσώπησή τους στις πολιτικές διαδικασίες. Τέλος, διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την υπέρβασή τους.

Το Κ.Ε.Θ.Ι. συνεχίζει την επιμορφωτική αυτή δράση σε όλη την επικράτεια, σχεδιάζοντας παρόμοια σεμινάρια σε έδρες Περιφερειών και Νομών της χώρας όπου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και ζήτηση από ομάδες γυναικών για ενδυνάμωση στην αιρετότητα και την ανάδειξη σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Το Γραφείο Τύπου

Συνεχίστε με τα παρακάτω
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) του ευρύτερου δημοσίου τομέα (Φορέας Γενικής Κυβέρνησης), που υπάγεταιστο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και
Η φετινή 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, τιμήθηκε υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Ο περιορισμός μετακινήσεων ανέτρεψε τον σχεδιασμό για ανοιχτές εκδηλώσεις, αλλά το περίτρανο «ΟΧΙ» στη βία ακούστηκε παντού. Για να το καταφέρουμε αυτό
Διευκρινίσεις επί της υπ΄αριθμ. πρωτ. 680/27-10-2020 – ΑΔΑ: ΩΓΡΒΟΡ9Ζ-ΩΒΡ Προκήρυξης Πρόχειρου Διαγωνισμού για την ανάθεση προμήθειας συστήματος ωρομέτρησης προσωπικού με κριτήριο κατακύρωση τη συμφερότερη προσφορά.
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου με τίτλο: «The Survivor Project: Enhancing Services for Refugee and Migrant GBV Survivors», παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες διερμηνείας προς γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες επιζήσασες έμφυλης βίας, σε
Το ΚΕΘΙ διενεργεί Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια μελανιών και τόνερ για εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα και πολυμηχανήματα του φορέα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €)