Δράση του ΚΕΘΙ με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας και στην εκπαίδευση από στελέχη του ΚΕΘΙ.

Η δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης φιλοξενήθηκε στον χώρο της Συγκλήτου του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Πρωτόκολλου Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Στόχο της δράσης αυτής αποτέλεσε η ενημέρωση των μελών της ΕΙΦ, καθώς και αρμόδιων μελών ΔΕΠ από κάθε Τμήμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθώς και στελέχους από τον/την Συνήγορο Φοιτητή/-τριας σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι εισηγήσεις έγιναν από τον κ. Γιώργο Κόλλια, Κοινωνικό Λειτουργό και την κ. Βίκυ Ξηρού, Ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά, καθώς και από την κ. Δέσποινα Τσεπελάκη, Νομικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας-Πολύκεντρο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε, επίσης, η κ. Μ. Παπαγιαννοπούλου, επιστημονική συντονίστρια υποστηρικτικών δομών του πανελλαδικού Δικτύου για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Τα στελέχη του ΚΕΘΙ παρουσίασαν τη λειτουργία και τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες των Συμβουλευτικών Κέντρων του ΚΕΘΙ προς τις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων. Επιπλέον, τα στελέχη αναφέρθηκαν σε ορισμούς και εννοιολογικές αποσαφηνίσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση, έδωσαν παραδείγματα και παρουσίασαν διαφορετικές μορφές, διαστάσεις και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Τέλος, παρουσιάστηκε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας και επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος του Ν. 4808/2021 για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας.

Ακολούθησε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα μέλη της ΕΙΦ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και τους/τις εκπροσώπους των Τμημάτων του, ενώ παράλληλα, συζητήθηκε η συνέχιση αυτών των δράσεων και σε άλλα στελέχη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Συνεχίστε με τα παρακάτω
Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο κεντρικό κτήριο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος, κυρία Ξεπαπαδάκου, τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΘΙ και οι εργαζόμενες/οι του φορέα.
Ανακοινώνεται παράταση υποβολής οικονομικών προσφορών έως τις 26-01-2024 και ώρα 12.00 για τις κάτωθι Προσκλήσεις : 1) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τακτικού καθαρισμού στο κτίριο που στεγάζεται η έδρα του Κ.Ε.Θ.Ι. στην Αθήνα επί της οδού
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τακτικού καθαρισμού στα γραφεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας και του Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες καλούνται να υποβάλουν σε κλειστό φάκελο, είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς, στα
Πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων του ΚΕΘΙ. Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν την οικονομική προσφορά τους για τις ανωτέρω υπηρεσίες είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς, στα γραφεία
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τακτικού καθαρισμού στο κτίριο που στεγάζεται η έδρα του Κ.Ε.Θ.Ι. στην Αθήνα επί της οδού Πινδάρου αρ. 2 (είσοδος από Κανάρη 1 & Ακαδημίας). Οι ενδιαφερόμενοι/-ες καλούνται να υποβάλουν σε κλειστό φάκελο, είτε