Δελτίο Tύπου

Αθήνα, 12-10-2017

Δεύτερη φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, πέφτει στην αντίληψή μας, η χρήση της έμφυλης βίας, για διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτή τη φορά, η χρήση γίνεται για να διαφημιστεί ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης, η ΕΡΤ. Στο εν λόγω διαφημιστικό βίντεο η είδηση παρομοιάζεται με γυναίκα (και αντίστοιχα η κακοποιημένη είδηση με κακοποιημένη γυναίκα). Η εικόνα της γυναίκας, η οποία  προβάλλεται αναπαράγοντας πληθώρα στερεοτύπων, γίνεται όχημα για την διαφήμιση της ειδησεογραφικής εγκυρότητας της ΕΡΤ και η έμφυλη βία εργαλειοποιείται και αναπαράγεται στον βωμό του marketing και της επικοινωνίας!

Το ΚΕΘΙ και στο παρελθόν έχει δείξει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις αναπαραγωγής της βίας κατά των γυναικών με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε μέσο. Το ίδιο έχουμε σκοπό να κάνουμε και σε αυτήν την περίπτωση, διότι η εξάλειψη της έμφυλης βίας –μιας πραγματικότητας που αφορά σε εγκληματικές πράξεις σε βάρος μεγάλου μέρους γυναικών– είναι προτεραιότητα για εμάς.

Επίσης, στο πλαίσιο συνεργασίας του ΚΕΘΙ με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και βάσει του Πρωτοκόλλου, που έχει υπογραφεί από τους δύο φορείς, για την εξάλειψη της αναπαραγωγής του σεξιστικού λόγου στον δημόσιο διάλογο, θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το βίντεο αυτό να σταματήσει να προβάλλεται το συντομότερο δυνατό.

Το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.  
Συνεχίστε με τα παρακάτω
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 3/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού (ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Λειτουργία Συμβουλ. Κέντρου Υποστήριξης γυναικών θυμάτων
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 2/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού ( ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 1/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού ( ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής
Την Τρίτη 02.07.2024 επισκέφθηκε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.
Την Τρίτη 02.07.2024 επισκέφθηκε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.