Δελτίο Τύπου

 Αθήνα, 05.10.2017

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι. – www.kethi.gr) έχει τη χαρά και την ικανοποίηση να παρουσιάζει για πρώτη φορά στον Νομό Ημαθίας την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκες στους Δρόμους της Προσφυγιάς», σε συνεργασία με τον φιλόξενο Δήμο Νάουσας και στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου στην πόλη της Νάουσας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες, στις γυναίκες του πολέμου, που με τις οικογένειές τους και μέσα από «χίλια κύματα» άνοιξαν δρόμους και  πέρασαν και από τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Δρόμους που κρύβουν μέσα τους απέραντο πόνο και βία, μέρος των οποίων επιχειρούμε κι εμείς να αναδείξουμε, αλλά και έμπρακτα να απαλύνουμε ή να εξαλείψουμε αντίστοιχα με όσα μέσα διαθέτουμε. Η νέα Διοίκηση του Κ.Ε.Θ.Ι. άλλωστε, έχει διακηρύξει τα τελευταία 3 χρόνια σε όλους τους τόνους, ότι καμιά γυναίκα και οι ανάγκες της, από καμιά πληθυσμιακή ομάδα, δεν είναι μπορεί να παραμένει «αόρατη».

Η έκθεση που αποτελεί συλλογική δουλειά 7 Ελλήνων καλλιτεχνών–φωτορεπόρτερς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΕΘΙ, θα εκτεθεί για το κοινό στον «Πολυχώρο Πολιτισμού Βέτλανς» μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2017, ενώ θα εγκαινιαστεί επίσημα το Σάββατο 7-10-2017 και ώρα 18.00, παρουσία του Δημάρχου Νάουσας και εκπροσώπου του Κ.Ε.Θ.Ι.

Το Κ.Ε.Θ.Ι. ευχαριστεί τον Δήμο Νάουσας για την ευκαιρία προβολής αυτής της δράσης και την καλή συνεργασία και καλεί όλες και όλους στη Νάουσα και στον Νομό Ημαθίας να επισκεφτούν την έκθεση και να συμβάλλουν στην επιτυχία της.

  Το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.
Συνεχίστε με τα παρακάτω
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 3/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού (ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Λειτουργία Συμβουλ. Κέντρου Υποστήριξης γυναικών θυμάτων
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 2/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού ( ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 1/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού ( ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής
Την Τρίτη 02.07.2024 επισκέφθηκε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.
Την Τρίτη 02.07.2024 επισκέφθηκε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.