Δελτίο Τύπου

 Αθήνα, 05.10.2017

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι. – www.kethi.gr) έχει τη χαρά και την ικανοποίηση να παρουσιάζει για πρώτη φορά στον Νομό Ημαθίας την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκες στους Δρόμους της Προσφυγιάς», σε συνεργασία με τον φιλόξενο Δήμο Νάουσας και στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου στην πόλη της Νάουσας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες, στις γυναίκες του πολέμου, που με τις οικογένειές τους και μέσα από «χίλια κύματα» άνοιξαν δρόμους και  πέρασαν και από τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Δρόμους που κρύβουν μέσα τους απέραντο πόνο και βία, μέρος των οποίων επιχειρούμε κι εμείς να αναδείξουμε, αλλά και έμπρακτα να απαλύνουμε ή να εξαλείψουμε αντίστοιχα με όσα μέσα διαθέτουμε. Η νέα Διοίκηση του Κ.Ε.Θ.Ι. άλλωστε, έχει διακηρύξει τα τελευταία 3 χρόνια σε όλους τους τόνους, ότι καμιά γυναίκα και οι ανάγκες της, από καμιά πληθυσμιακή ομάδα, δεν είναι μπορεί να παραμένει «αόρατη».

Η έκθεση που αποτελεί συλλογική δουλειά 7 Ελλήνων καλλιτεχνών–φωτορεπόρτερς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΕΘΙ, θα εκτεθεί για το κοινό στον «Πολυχώρο Πολιτισμού Βέτλανς» μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2017, ενώ θα εγκαινιαστεί επίσημα το Σάββατο 7-10-2017 και ώρα 18.00, παρουσία του Δημάρχου Νάουσας και εκπροσώπου του Κ.Ε.Θ.Ι.

Το Κ.Ε.Θ.Ι. ευχαριστεί τον Δήμο Νάουσας για την ευκαιρία προβολής αυτής της δράσης και την καλή συνεργασία και καλεί όλες και όλους στη Νάουσα και στον Νομό Ημαθίας να επισκεφτούν την έκθεση και να συμβάλλουν στην επιτυχία της.

  Το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.
Συνεχίστε με τα παρακάτω
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) του ευρύτερου δημοσίου τομέα (Φορέας Γενικής Κυβέρνησης), που υπάγεταιστο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και
Η φετινή 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, τιμήθηκε υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Ο περιορισμός μετακινήσεων ανέτρεψε τον σχεδιασμό για ανοιχτές εκδηλώσεις, αλλά το περίτρανο «ΟΧΙ» στη βία ακούστηκε παντού. Για να το καταφέρουμε αυτό
Διευκρινίσεις επί της υπ΄αριθμ. πρωτ. 680/27-10-2020 – ΑΔΑ: ΩΓΡΒΟΡ9Ζ-ΩΒΡ Προκήρυξης Πρόχειρου Διαγωνισμού για την ανάθεση προμήθειας συστήματος ωρομέτρησης προσωπικού με κριτήριο κατακύρωση τη συμφερότερη προσφορά.
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου με τίτλο: «The Survivor Project: Enhancing Services for Refugee and Migrant GBV Survivors», παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες διερμηνείας προς γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες επιζήσασες έμφυλης βίας, σε
Το ΚΕΘΙ διενεργεί Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια μελανιών και τόνερ για εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα και πολυμηχανήματα του φορέα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €)