Δελτίο τύπου - Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μαρτίου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ – ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ «ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ…»

Μια μουσική παράσταση που διοργανώνει την το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών 2018. Την μουσική παράσταση θα μας παρουσιάσουν οι δύο καλλιτέχνιδες (αν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο τι θα πουν…), η Αναστασία Μουτσάτσου και η Γιώτα Νέγκα, στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο την Πέμπτη στις 8 του Μάρτη και ώρα 21:00 (ώρα προσέλευσης 8.30μμ) και την Τετάρτη 14 Μάρτη στο Mylos- club στη Θεσσαλονίκη και ώρα 21:00 (ώρα προσέλευσης 8.30μμ).

Η σθεναρή τους, διαφωνία εξελίσσεται στην διάρκεια των συναντήσεων τους, για το στήσιμο αυτής της παράστασης- παρόλο που συνεργάζονται πρώτη φορά και θάπρεπε να κρατούν και λίγο τα προσχήματα - μιας και οι απόψεις τους διαφέρουν για το αν τα τραγούδια πρέπει να παροτρύνουν το γυναικείο φύλο στην υποταγή προς το ανδρικό, αν πρέπει να προάγουν την ισότητα, μέρα που είναι, ή αν τραγουδάμε ό,τι μας κάνει κέφι και «τσιμέντο να γίνει». Στο τελευταίο συμφωνούν και οι μουσικοί, Γιώργος και Μαρίνα Τσοκάνη (πιάνα και πολλά πλήκτρα) και ο Νίκος Κατσίκης, μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, λαγούτο και ότι έχει χορδές γενικώς.

To K.E.Θ.Ι., όπως έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, έχει τον τρόπο του να συμβάλλει δημιουργικά και διεξοδικά σ' αυτή τη "διαφωνία", για να κάνει και αυτή την δημόσια εκδήλωση να είναι άλλο ένα μικρό βήμα για μια κοινωνία ισότητας και αξιοπρέπειας, χωρίς έμφυλες διακρίσεις και στερεότυπα.

Σας περιμένουμε και αγωνιούμε για τη κατάληξη, αν και οι καλλιτέχνες/ιδες όπως όλοι και όλες γνωρίζουμε, καταλήγουν πάντα στη σκηνή αγαπημένοι/ες ανεξάρτητα από διαφωνίες και αυτό βγαίνει στο κοινό…

Η παράσταση θα είναι δωρεάν για τις/τους προσκεκλημένες/ους και τις/τους φίλες/ους του Κ.Ε.Θ.Ι., που όμως θα μπορούσαν να συμβάλλουν στα έξοδα της παράστασης με το ποτό τους.

Σπεύσατε για έγκαιρες δηλώσεις συμμετοχής και για την Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη, στο τηλέφωνο του Κ.Ε.Θ.Ι. 210-3898004 (κα Κατερίνα Κατσώρη, καθημερινά 10.00 - 15.00), καθώς επίσης και στο "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο" Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210-9315600 και στο "Μύλος Club", Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη περιοχή "Σφαγεία", τηλ. 2310-510081 & 6949950530.

  Το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.
Συνεχίστε με τα παρακάτω
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 3/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού (ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Λειτουργία Συμβουλ. Κέντρου Υποστήριξης γυναικών θυμάτων
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 2/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού ( ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 1/2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού ( ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών) στο Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής
Την Τρίτη 02.07.2024 επισκέφθηκε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.
Την Τρίτη 02.07.2024 επισκέφθηκε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.