Δελτίο Τύπου ΚΕΘΙ - Πανκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών

Αθήνα 08/05/2017

 Συγχαρητήρια αξίζουν στις διοργανώτριες οργανώσεις του 9ου Πανκυκλαδικού Συνέδριου Συλλόγων Γυναικών στην Κύθνο, την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες των Κυκλάδων» και τον Σύλλογο Γυναικών Κύθνου.

Η αντιπροσωπεία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) που εκπροσωπήθηκε σε υψηλό επίπεδο στο Συνέδριο από την Πρόεδρο, ένα Μέλος του ΔΣ και τον Ειδικό Συνεργάτη του φορέα, πέρα από την εξαιρετική φιλοξενία στο νησί, με ικανοποίηση διαπίστωσε την αυξημένη συμμετοχή ενεργών και άξιων γυναικών από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης, λειτουργίας και διεκδίκησης που ήταν εμφανές σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Η Πρόεδρος του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνη Αγαθοπούλου, συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι με θεσμικούς εκπροσώπους, αφού παρουσίασε συνοπτικά τον φορέα και τις δράσεις του, αναφέρθηκε στα μεγάλα περιθώρια δικτύωσης και  συμπράξεων με τις ενεργές γυναικείες συλλογικότητες της περιοχής, δηλώνοντας απερίφραστα ότι το Κ.Ε.Θ.Ι. στον βαθμό των δυνατοτήτων του θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του οργανωμένου γυναικείου κινήματος στις Κυκλάδες.

Ευχαριστούμε τις διοργανώτριες για την φιλοξενία και την ευκαιρία να γνωριστούμε και να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις.

  Το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι. 
Συνεχίστε με τα παρακάτω
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) του ευρύτερου δημοσίου τομέα (Φορέας Γενικής Κυβέρνησης), που υπάγεταιστο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και
Η φετινή 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, τιμήθηκε υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Ο περιορισμός μετακινήσεων ανέτρεψε τον σχεδιασμό για ανοιχτές εκδηλώσεις, αλλά το περίτρανο «ΟΧΙ» στη βία ακούστηκε παντού. Για να το καταφέρουμε αυτό
Διευκρινίσεις επί της υπ΄αριθμ. πρωτ. 680/27-10-2020 – ΑΔΑ: ΩΓΡΒΟΡ9Ζ-ΩΒΡ Προκήρυξης Πρόχειρου Διαγωνισμού για την ανάθεση προμήθειας συστήματος ωρομέτρησης προσωπικού με κριτήριο κατακύρωση τη συμφερότερη προσφορά.
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου με τίτλο: «The Survivor Project: Enhancing Services for Refugee and Migrant GBV Survivors», παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες διερμηνείας προς γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες επιζήσασες έμφυλης βίας, σε
Το ΚΕΘΙ διενεργεί Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια μελανιών και τόνερ για εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα και πολυμηχανήματα του φορέα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €)