ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Ομιλία της Προέδρου του ΔΣ σε Ημερίδα στο 251ΓΝΑ με θέμα «Έμφυλη Βία – Παρενοχλητικές Συμπεριφορές»

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Ημερίδα με θέμα “Έμφυλη Βία-Παρενοχλητικές Συμπεριφορές”.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Υπαρχηγός ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Παναγιώτης Κωστόπουλος και η Πρόεδρος της Οργανωτικής/Επιστημονικής Επιτροπής της Ημερίδας, Ταξίαρχος (ΥΝ) Σταυρούλα Παπαδάκη.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), για ζητήματα που άπτονται της άσκησης βίας, ειδικότερα της έμφυλης βίας και των παρενοχλητικών συμπεριφορών, με ομιλητές τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, την Εισαγγελέα Πρωτοδικών-Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας και Ανηλίκων Πειραιώς, κ. Αικατερίνη Παππού, την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας, Δρ. Μαρίνα Στέφου, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), κ. Βασίλειο Παπακώστα, τον Αναθεωρητή Γ’, Μέλος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, Ταξίαρχο (Δ) Ανδρέα Καναβάρη, τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων, Γενικό Αρχίατρο, Θεόδωρο Μουγιάκο, τη Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251ΓΝΑ Σμήναρχο (ΥΙ) Πολυξένη Βασιλοπούλου και τον Αστυνόμο Α΄, Σπυρίδωνα Μπράτσικα.

Η Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΘΙ κυρία Στέφου στην ομιλία της ανέδειξε το ζήτημα της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία και μίλησε για τις θεσμικές αλλαγές που έφερε ο Νόμος 4808/2021 ενώ επεσήμανε ότι:

"Οι γυναίκες δεν είναι μόνες ούτε στον εργασιακό τους χώρο και δεν πρέπει να φοβούνται πια. Έχουμε αρκετά θεσμικά εργαλεία να τις προστατεύσουμε αρκεί να τα γνωρίζουν. Το ΚΕΘΙ θα είναι πάντοτε αρωγός στη διάχυση της πληροφόρησης και στο πλαίσιο του έργου που έχει αναλάβει για τη Βία και την Παρενόχληση στην εργασία διαθέτει δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια σε φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που θα το ζητήσουν

 

Συνεχίστε με τα παρακάτω
Αφορά την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, οθονών υπολογιστών και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των Συμβουλευτικών Κέντρων του Κ.Ε.Θ.Ι.
Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. 1/2025 – No. 101195372 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά τη σύναψη μίας (1) σύμβασης μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: « InSupport - Enhance interagency support for victims of
Έγκριση Πρακτικών Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. 2/2025 – No. 101190966 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά τη σύναψη μίας (1) σύμβασης μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «FAIR PAY - PIONEERING EQUAL AND TRANSPARENT PAY INITIATIVES»
Έγκριση αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. ΣΟΧ 1/2025 Ανακοίνωσης Πρόσληψης Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δεκατεσσάρων (14) ατόμων - ειδικότητας ΠΕ Κοινωνιολόγων - για την κάλυψη αναγκών στα δεκατέσσερα
Διευκρίνιση επί της υπ’αριθμ.πρωτ. 818/06-05-2025 (ΑΔΑ: 6Γ2ΣΟΡ9Ζ-ΖΨΨ – ΑΔΑΜ: 25 PROC 016763617) Πρόσκλησης υποβολής προσφοράς για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, οθονών υπολογιστών και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των Συμβουλευτικών Κέντρων του Κ.Ε.Θ.Ι