ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Κ.Ε.Θ.Ι. ΣΤΗ ΔΕΘ.

Ιδιαίτερη ήταν και φέτος η παρουσία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το stand του ΚΕΘΙ, στο περίπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών, επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, στελέχη της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και πλήθος κόσμου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις και το έργο του φορέα. Πλούσιος και γόνιμος υπήρξε ο διάλογος ανάμεσα στο κοινό και τα στελέχη του ΚΕΘΙ σε σχέση με ζητήματα φύλου ενώ σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον για πρόσφατες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις του φορέα, οι οποίες και διανέμονταν δωρεάν. Με την ευκαιρία της συμμετοχής του ΚΕΘΙ στην 83η ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/9, στην αίθουσα ACADEMIA του περιπτέρου 14, εκδήλωση, η οποία αφορούσε την παρουσίαση δύο παιδικών βιβλίων, με θέμα τη Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW), για παιδιά και νέους/ες. Πρόκειται για δύο βιβλία τα οποία το ΚΕΘΙ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη διανείμει δωρεάν στα σχολεία όλης της χώρας, βρίσκονται δε σε διαδικασία επανεκτύπωσης έτσι ώστε να βρεθούν στη διάθεση δημόσιων βιβλιοθηκών και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων. Έχει, επίσης, εκφραστεί ενδιαφέρον εκ μέρους της Unicef προκειμένου τα βιβλία να μεταφραστούν και σε άλλες γλώσσες. Στην παρουσίαση συμμετείχαν η Ναυσικά Μοσχοβάκου, εκπαιδευτικός-ερευνήτρια ΚΕΘΙ, η Δήμητρα Κογκίδου, πανεπιστημιακός και η Βασιλική Βατάλη, ψυχολόγος. Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος γονέων και εκπροσώπων του χώρου της εκπαίδευσης, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ε. Αγαθοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γ. Αγγελόπουλος. Ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει, ώστε τα βιβλία του ΚΕΘΙ για την ισότητα των φύλων να καταχωρηθούν στο εκπαιδευτικό υλικό του ΙΕΠ, το συντομότερο δυνατό.    Το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.  
Συνεχίστε με τα παρακάτω
Απόφαση για την ματαίωση υλοποίησης του ερευνητικού έργου με τίτλο «Διαδικτυακή Βία κατά των Νεαρών Γυναικών»,
Η αναζήτηση των αποτελεσμάτων γίνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση που κάποιος/α υποψήφιος/α δεν γνωρίζει τον αριθμό πρωτοκόλλου παρακαλούμε όπως αποστείλει email στο kethi@kethi.gr για να του/της αποσταλεί άμεσα ο αριθμός πρωτοκόλλου.
Η αναζήτηση των αποτελεσμάτων γίνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση που κάποιος/α υποψήφιος/α δεν γνωρίζει τον αριθμό πρωτοκόλλου παρακαλούμε όπως αποστείλει email στο kethi@kethi.gr για να του/της αποσταλεί άμεσα ο αριθμός πρωτοκόλλου.
Το ΚΕΘΙ δημοσιεύει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύναψη μίας (1) σύμβασης μίσθωσης έργου, για το έργο "Επιστημονική εποπτεία του έργου των στελεχών των δομών / Παρακολούθηση της δράσης των δομών " στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης "Οριζόντιες Παρεμβάσεις Εθνικής
Aποτελέσματα για την υπ'αριθμ. 4/2022 - MIS 5000490 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά τη σύναψη μιας (1) σύμβασης μίσθωσης έργου με αντικείμενο την επιστημονική εποπτεία του έργου των στελεχών των δομών - παρακολούθηση της δράσης των δομών, στο πλαίσιο υλοποίησης της