Εκδήλωση ΚΕΘΙ «Αντιμετωπίζοντας τη βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας»

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.), διοργανώνει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 16:00 – 19:00, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ακαδημίας 18, είσοδος μέσα στη στοά, 1ος όροφος) εκδήλωση με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τη βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Έργου «Παρεμβάσεις για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης σε φορείς και επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», που υλοποιείται από το ΚΕΘΙ με τη χρηματοδότηση του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (2014-2020).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και ειδικότερα των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Β.Ε.Α.), καθώς και των εργαζομένων σε αυτό, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των παρενοχλητικών συμπεριφορών στα εργασιακά περιβάλλοντα, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

  • Το Έργο του ΚΕΘΙ και τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγε με στόχο τη διερεύνηση των στάσεων και των αναγκών φορέων και επιχειρήσεων για την ουσιαστική εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τη βία και την παρενόχληση στο εργασιακό πλαίσιο.
  • Η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία και το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
  • Η εμπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία.
  • Οι διαστάσεις της ηθικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία.
  • Οι πολιτικές κατά της βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Τα δικαιώματα των θιγομένων και οι δυνατότητες εφαρμογής σε μικρότερα εταιρικά σχήματα.
  • Τo παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, ως προς την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.
  • Οι προκλήσεις ως προς την προστασία όλων στο εργασιακό περιβάλλον.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Συνεχίστε με τα παρακάτω
Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου, ειδικότητας ΠΕ Ψυχολόγων για την κάλυψη αναγκών του Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), για την υλοποίηση του Υποέργου 1 της Πράξης «
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας προχώρησε σε ακόμα μια συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων που έχει αναπτύξει ο φορέας με τις Επιτροπές Ισότητας των Φύλων & Καταπολέμησης των Διακρίσεων
Έγκριση 1ου Πρακτικού Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την υπ’αριθμ. 3/2025 – No. 101190966 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά τη σύναψη μίας (1) σύμβασης μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «FAIR PAY - PIONEERING EQUAL AND TRANSPARENT PAY
Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού (Νομικών) για την κάλυψη αναγκών του Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), για την υλοποίηση του Υποέργου 1
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΙ, Δρ. Ελένη Ζενάκου συμμετείχε στην Πρώτη Συνάντηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση: https://maroussi.gr/proti-synantisi-tis-dimotikis